Ett trevligt litet snickeri

Specialsnickeri, är det någonting som är speciellt roligt? Nja, det kanske inte är ett ämne som jag snöat in mig på även om jag givetvis tycker att fina snickerier är spännande. Men mer än så så bryr jag mig liksom inte. Det räcker med att snickerier ser bra ut, jag behöver inte veta så värst mycket mer om hantverket bakom. Visst är det alltid kul att fortbilda sig, men då väljer jag nog först och främst andra områden än snickeri.

Trots då så följer jag ändå en snickeriblogg, den blogg som drivs av Vara & Essungabygden specialsnickeri. Skälet till att jag gör det är att de verkar vara ett trevligt företag och skriver mysigt. Ibland till och med om snickeri, kors i taket. Det var spännande att läsa om hur de gjorde om en vanlig soffa till en bäddsoffa. Smart och praktiskt! Om jag nu någon gång skulle behöva anlita ett snickeri så vet jag vart jag ska vända mig!

Det är också ett företag som helt klart tänker på sina anställda. Visst, många företag säger att de gör de, men vad gör de egentligen? Inte så mycket för det mesta. Vara & Essungabygden specialsnickeri å andra sidan gör en hel massa. Till exempel så har alla anställda rätt till en timmes friskvård per vecka, på betald arbetstid. Ett utmärkt initiativ tycker jag, som ni kan läsa mer om här. Dessutom har de ett friskvårdsbidrag, som de anställda kan använda till att köpa träningskläder, tillbehör och skor för. Själva anlitar de Svenskt Kosttillskott, och det verkar vara en bra onlineaffär för träningsgrejor.

Samtidigt så läste jag i somras att i många kommuner så går utvecklingen i motsatt riktning – företag tar bort sina friskvårdstimmar. Trots att undersökningar visat att det leder till att de anställda både mår bättre OCH jobbar mer effektivt. Varför i hela friden tar de då bort sina friskvårdstimmar? Svaret är så fullständigt knasigt att det är svårt att tro att det är sant. Skälet är att friskvårdstimmar är ”orättvisa”. Alla anställda inom kommunerna hade nämligen inte tillgång till friskvårdstimmar. Så vad göra?

Den som har det minsta sunda förnuft inser att lösningen då är att se till att utsträcka friskvårdstimmarna till alla anställda. Nu talar vi dock om kommunal verksamhet, och då var lösningen i stället att ta bort friskvårdstimmarna. Det är svårt att uttrycka i ord hur korkat detta är men jag ska ändå göra ett försök: blä.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *